tirsdag den 24. december 2013

Glædelig jul


Engel i silkegarn

I den stille, dejlige morgen frydes jeg ved tanken om, at de kære og nære vil strømme til i aften. Ænderne er  stegt i går, så der er plads til flæskestegen i ovnen i dag. Træet er klar til sange og alle pakkerne. Jeg har meget at være taknemmelig over.
Tankerne går til dem, som ikke er så heldige, - dem som må undvære, som er ramt af sygdom, som lever i utryghed. Jo ældre jeg bliver, jo mere tydeligt bliver det, at glæde og taknemmelighed skal rummes sammen med vemodet og sorgen.

Jeg vil ønske alle en glædelig jul med den julesalme, som for mig rummer det hele, - glæde og vemod. Weyse og Ingemanns "Julen har bragt velsignet bud":


Julen har bragt velsignet bud,
nu glædes gamle og unge.
Hvad englene sang i verden ud,
nu alle små børn skal sjunge.
Grenen fra livets træ står skønt
med lys som fugle på kviste;
det barn, som sig glæder fromt og kønt,
skal aldrig den glæde miste.

Glæden er jordens gæst i dag
med Himmel-kongen, den lille.
Du fattige spurv, flyv ned fra tag
med duen til julegilde!
Dans, lille barn, på moders skød!
En dejlig dag er oprunden:
I dag blev vor kære frelser fød
og Paradis-vejen funden.

Frelseren selv var barn som vi,
i dag han lå i sin vugge.
Den have, Guds engle flyve i,
vil Jesus for os oplukke.
Himmerigs konge blandt os bor,
han juleglæden os bringer;
han favner hver barnesjæl på jord
og lover os englevinger.


20 kommentarer:

 1. Kære Eva, smukke og tankevækkende ord på denne juleaftensmorgen. Glædelig jul til dig og dine. Vi skal også synge den salme i dag, så vil jeg sende dig en kærlig tanke :-)

  SvarSlet
 2. Sød lille engel :-) Rigtig glædelig jul og godt nytår :-)

  SvarSlet
 3. Kære Eva. Det er en superskøn engel - og en dejlig sang. Det er en kunst at lære at rumme både glæde og vemod på en gang. Det er vigtigt at holde fast i glæden. Jeg vil ønske dig og din familie en rigtig glædelig jul, og en god og hyggelig juleaften.

  SvarSlet
 4. Tak for mange gode ideer, mht, både krea, og bøger at læse og lytte til, tak for søde kommentarer i årets løb. Du ønskes god jul og en dejlig aften ...

  SvarSlet
 5. Hvor er den engel da sød ;-) smuk sang.
  Du og din familie ønskes en rigtig glædelig jul

  SvarSlet
 6. Hvor er den fin, din engel! Jeg har det lige som dig , og jo ældre jeg bliver, jo mere går det op for mig, at glæde og taknemmelighed skal rummes sammen med vemod og sorg.
  Rigtig glædelig jul!

  SvarSlet
 7. Glædelig jul - fin engel og fine tanker på juledagen.

  SvarSlet
 8. Du har ret, der er ingen tvivl om at glæde og taknemmelig, vemod og sorg i nogen udstrækning er hinandens forudsætninger og der er mange mennesker, der har det svært, også i vores moderne og rige samfund. Forståelsen af dette gør netop også julens betydning i forhold til omsorg og fællesskab unik. Værd at huske på i en tid hvor julen bliver mere og mere reklamebaseret og kommerciel og ønskesedler efterhånden har fået karakter af bestilingslister.

  SvarSlet