fredag den 27. december 2013

Læsestof

December har budt på nye muligheder for at læse, - e-bogen har gjort sit indtog på matriklen og den er allerede en kær ven. 2 stk. er det blevet til, begge lånt på e-reolen:

Bondefanget er en fin lille roman om helt almindeligt hverdagsliv i Danmark, - familien splittes og man følger processen gennem øjnene på alle de implicerede, - hun, han, børn, veninden, elskerinden. Bogen er betydningsfuld og alligevel let læst, og sikke en slutning.....

Forhærdede tidselgemytter er en krimi af Gretelise Holm, - ikke en Karin Sommer krimi, som jeg vist ellers har læst alle af med stor fornøjelse. Den handler om det betændte miljø omkring en kirke, - en spændende og god lille krimihistorie.


Lydbøgerne er stadig vældig populære hos mig. Der er så mange muligheder for at lytte og få tiden til at gå godt, mens man laver praktiske ting. Jeg har lyttet Dukkebarnet, en "Aarhus-krimi", til ende, og den var virkelig god. Der er heldigvis flere i serien og den næste er lånt på e-bog, for der er en anden lydbog, der lige skal lyttes først, som du kan se ude i siden.


Og så er der jo stadig papirbøger. En gammel klassiker på natbordet er "Ryd op i dit rod". Når jeg ind imellem får oprydningstrang (og det får jeg blandt andet i forbindelse med jul og nytår), så læser jeg bogen igen. Den rammer lige ned i min ophobningstrang, og minder mig om, hvorfor det er, jeg godt kan leve uden dette eller hint.


Det er store byttedag ude i verden. Jeg har intet, der skal byttes. Jeg vil holde en "ægte" fridag. Ingen planer, ingen gæster, vaskekælderen skal rundes, grønsags- og frugtkurven skal have opmærksomhed, de sidste rester skal udryddes, der skal lyttes og læses og ses lidt på strikketøjet. Jeg vil nyde at kigge ud på regnen.


10 kommentarer:

 1. Måske skulle jeg låne sidste bog ;-) Og Marianne kender jeg fra klummer i Landsbladet (landmændendes fagblad) og senere fandt jeg ud af at Marianne har en blog: http://mariannejoergensen.blogspot.dk/
  God 3. juledag, her skal der også ryddes ud i resterne, så i aften bliver det et sammensurium af julene retter, der stiles på bordet.

  SvarSlet
 2. Tak for tippet om bloggen, - den vil jeg kigge nærmere på.

  Pas på Ryd op i dit rod, - den kan være vanedannende ;)

  SvarSlet
 3. Det er dejligt når du inspirerer til nye boglån! Her hos mig har e-bogen endnu ikke holdt sit indtog, men husbond læser alle sine bøger på den måde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jo også ret nyt for mig med e-bøger, men jeg kan mærke, at det bliver et hit!

   Slet
 4. Hej Eva. her hos os er tiden gået helt i stå! Jeg plejer ALTID at læse bøger i julen...... Jeg må vidst hanke óp i mig selv.
  gOD JUL TIL DIG.
  Knus Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nu heller ikke så skidt, når tiden får lov at gå i stå en gang imellem.....

   Slet
 5. Hæ, hæ - jeg har også "Ryd op i dit rod" og her bliver den også fundet frem med jævne mellemrum :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejlig bog, - man kan komme til at trænge til oprydning af og til ;)

   Slet
 6. Tak for de gode tips. Jeg har netop fået en ebogslæser og skal til at finde ud af, hvordan det foregår. Det er dejligt med lidt inspiration.

  SvarSlet
 7. Mange anbefalinger på en gang! Jeg ville ønske, jeg var bedre til at sætte mig ned at læse. Det var jeg tidligere og slugte bøger. I dag er jeg med i to læseklubber - og det betyder desværre, at jeg ikke får læst meget andet end bøgerne derfra.
  Jeg synes, at især "Bondefanget" lyder interessant. Bøger, der skifter synsvinkel, kan virkelig sætte noget i gang hos læseren. Tænk bare på Jungersens "Undtagelsen".

  SvarSlet