lørdag den 6. marts 2010

HønsestrikJeg faldt over en artikel om Hønsestrik i går; Hønsestrik er en politisk provokation, står der.Jeg startede med at strikke i skolen, og vi fik lov at strikke så meget, at vi nåede at blive gode til det. Men når jeg blev ved, er jeg fuldstændig sikker på, at det er "Hønsestrik"´s skyld. Hønsestrik gav os mulighed for at prøve af, være kreative, definere vores egen succes indenfor strikning. Der var plads til at eksperimentere med farver og former, og vi måtte selv tænke, hvis garnet ikke lige passede med opskriften. Opskrifterne var bare "rammer", der skulle udfyldes. Vi havde lyst til at prøve, fordi vi kom til at tro på, at vi kunne.
Sådan blev jeg dygtig til at strikke. Måske kan det bruges i skolen. Hvem kan opfinde noget "Hønsestrik" indenfor matematik?

I dag har "bedstemor" fødselsdag. Jeg ved, der er 5 kg. flæskesteg på vej i ovnen. Vi kommer kl. 12.

God lørdag.

6 kommentarer:

 1. Hej Eva - jeg er nok skole-generationen lige efter hønsestrik - der var i hvert fald ikke de samme stramme rammer i vores håndarbejdsfag - men jeg er osse vild med konceptet "Tænk selv" - det er for mig det ypperste pædagogiske princip i alle fag (desværre stadig svært at praktisere som lærer i dag... osse nogengange pga eleverne, syns jeg...) God fornøjelse med flæskestegen - og sikke et dejligt vejr "bedstemor" har sørget for til os alle sammen! KH Lisbeth

  SvarSlet
 2. Det ville være dejligt hvis man kunne opfinde hønsestrik i matematik :-)
  Ha en god dag :-)

  SvarSlet
 3. Tjah - jeg har godt nok også strikket rigtigt meget hønsestrik i mine helt unge dage. Netop fordi det var sjovt og gav frit løb for fantasien :-)

  SvarSlet
 4. Nå, men så ville jeg ønske mig at der kunne opfindes hønsestrik inden for kemi... Nå, spøg til side...hønsestrik danner også baggrund for min strikkeerfaring, netop det der med rammen der kan udfyldes efter behov og forhåndværende materialer, er netop sådan jeg stadigvæk strikker...så hurra for hønsestrik!

  SvarSlet
 5. Ja, elsker hønsestrik, og det var ABSOLUT ikke det der prægede håndarbejde i min skoletid, men heldigvis havde jeg en mor som lod mig eksperimentere og afprøve og lave fejl UDEN at skulle pille op igen, sådan kom jeg til at elske at strikke og ja, elske at være kreativ.

  Lene jeg mener nu at man sagtens kan bruge "hønsestrik" i matematik. Underviser nemlig selv i matematik og bruger RIGTIG meget metoden: Find selv på opgaver, gæt, prøv og undersøg. Og så får bogen lov til at blive i tasken en hel del af tiden.

  SvarSlet
 6. Jeg tænker umiddelbart spejlede eller parallelforskudte mønstre og tessalationer..?
  Måske kan det bruges?
  Vh Louise

  SvarSlet