torsdag den 2. april 2015

Øv, altså

Jeg var jo bare lige begyndt på den krimi, og så var den slut! Altså sådan føltes det i hvert fald, men måske var det bare fordi, jeg har følt mig godt underholdt.
Elsebeth Egholms "Kød og Blod" har siddet i ørerne, mens jeg har gjort rent og "ordnet", - i det hele taget er kommet lidt på niveau efter en hektisk uge op til påskeferien.


En rigtig "Egholm-klassiker", og jeg kan godt lide hendes bøger. Til og med synes jeg, at hun skriver bedre og bedre. Det er som om at karaktererne bliver dybere og bedre beskrevet samtidig med, at de barske historier har fuld speed. Og så er det jo lidt hyggeligt, at det hele foregår lige uden for døren. God påske-underholdning, hvis du lige mangler lidt til rengøringen. (Ja, den kan vel også læses på papir i en god stol....)

Lidt er der røget af pindene. Det er i den lyserøde afdeling og i de helt små størrelser. Dukke Frederik har velvilligt ageret model igen:


Den velafprøvede Master Yoda-opskrift og jeg har minsandten lavet hele to, der er røget direkte i gavekassen. Igen i uld/bomuld fra garnudsalg.dk, - denne gang i dobbelt garn og p. 4,5.


Påskeugen blev indledt med hele to koncerter med koret på én dag. Bachs Johannespassion blev fremført og tre måneders intens øvning (læs:kamp) blev til den smukkeste musik. Alt gik op i en højere enhed, og det var pludselig alle timerne værd. Horsens og Varde fik besøg, og bedre start på påskeferien kunne man vel ikke få:


Freden har sænket sig, i dag skal nydes med lidt besøg østfra, og ellers med hvad man lige skulle få lyst til. Det er med garanti ikke meget. Men den nye lydbog skal vel også have en chance.....

15 kommentarer:

 1. Tak for anbefalingen af "Kød og Blod" - det lyder som en bog for mig . og sikke dejlige oplevelser med Bachs Johannespassion! Huerne er bare så fine. Hvor er du flittig med pindene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en nem hueopskrift, som næsten strikker sig selv ;)

   Slet
 2. Søde små huer og tak for anbefaling af bogen. God påske....

  SvarSlet
 3. Der er ikke noget så hyggeligt som en god bog eller et godt strikketøj. Fine små babysager du har strikket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og når man så både kan læse og strikke samtidig, så er det da helt perfekt.

   Slet
 4. Jeg kan også godt lide Elsebeth Egholms bøger, men har endnu Kød og Blod til gode, den vil jeg glæde mig til. Jeg er ved at læse Sara Blædels Kvinden de meldte savnet - den kan også anbefales.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh ja, Sara Blædel er også god.

   Slet
 5. Åh - har du sunget Johannes-passionen? Heldige kartoffel! Den er SÅ smuk, og jeg har hørt den et par gange her op til påske.
  Fine huer! (Hvor er ørerne? Hviskede hun stille, men bestemt....)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, de der ører, - de er jo bare til at rykke huen af..... (men de er godt nok søde!)
   Ja, Johannespassionen er så flot musik. Men svært at synge. Du er da heldig at have hørt den et par gange. Sokkelund Sangkor opførte den i Musikhuset for nogen dage siden, og den koncert bliver vist sendt i aften i radioen. Måske skulle man nynne lidt med....

   Slet
 6. Ih Bach, saa smukt. Blev det til en optagelse du kan laegge herind til os?????
  Koed og blod er det om Dicte????? Glaeder mig saadan til at kunne gaa amok paa biblioteket naar jeg kommer hjem.
  De huer er saa soede. Rigtig god paaske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det blev desværre ikke optaget, - men P2 sender den i aften med Aarhus Symfoniorkester og Sokkelund Sangkor, så den kan sikkert podcastes.

   Ja, Kød og blod er med Dicte. Du må proviantere, når du kommer til DK.

   Slet
 7. Måske er tiden inde til at få genoptaget krimilæsningen, nu kommer jo sommeren snart med tid til terrasselæsning :-) God påskeaktiviteter. Det er så fedt, år det man har knoklet med sangmæssigt, går op i en højere enhed :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg veksler lidt mellem krimier (som jeg foretrækker) og andre bøger, så det ikke bliver trivielt. Biografier er jeg også glad for. Og lige nu den historiske Kaptajn Dinesen om Karen Blixens far.

   Ja, jeg må sige, at det var en dejlig oplevelse i søndags, - pludselig var det musik og ikke bare toner.

   Slet
 8. Den passion er noget af det smukkeste i verden. God bag-påske :)

  danoz.nu

  SvarSlet