søndag den 1. december 2013

December

Omgivet af diverse stearinlys, varm kaffe og stilhed fyldes jeg af glæde over, at december er kommet. Ikke en eneste klage skal lyde over det. Jeg vil tillade mig at nyde.
Ingen småkagebagning her, - jeg gider nemlig ikke. Til gengæld gider jeg så meget andet.

De søde børn i skolen er ofte helt rundt på gulvet i december. For lidt søvn, for mange indtryk, for meget sukker, for meget...... Sådan skal dét være. Men vi skal huske de stille stunder. Så årets julebog er klar. Nissebogmærket er på plads.
Faktisk tyvstartede vi i fredags, for 24 kapitler og 15 skoledage passer ikke helt sammen. Måske kunne man opfordre forfattere til at skrive en kalenderbog , der passede til en "skole-december"?

Glædelig 1. december.

24 kommentarer:

 1. Nissebogmærket er bare så fint, og det er en skøn idé at læse et kapitel med skolebørnene hver dag i december! Hvad læser I?

  SvarSlet
  Svar
  1. I år er det Julens helte af Mariann Iben Hansen.
   Og jeg ved endnu ikke, om den er god, for jeg har ikke smugkigget ;)

   Slet
 2. Spændende - det er en ny forfatter for mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hun hedder retteligen Marianne.
   Og hun har blandt andet også skrevet en skøn børnebog, der hedder Axel elsker biler. Poesi på højt plan.

   Slet
 3. Skønt bogmærke, heldige børn med sådan en dejlig lærer:-)

  SvarSlet
 4. Hvor er det befriende at læse, at du ikke gider bage småkager! Jeg synes nemlig kun, at man skal bruge tid på de juleforberedelser, man hygger sig med og lade resten ligge. Tit render vi rundt og gør en hel masse, vi slet ikke har lyst til at gøre, fordi vi tror, at de ting betyder noget for nogen andre. Der kommer bare så meget mere juleglæde for alle parter ud af det, når man fokuserer på det, man gør af lyst i stedet for det, man gør af "pligt".

  SvarSlet
 5. Sød bogmærke og sikke en god ide med decemberbog. Jeg er ikke den store småkagebagekone, men igår fik vi bagt småkager og sikke vi hyggede med det ;.) Vi gør det vi har lyst til i december, for nogen er det småt men pyt det passer til os.
  God søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder hyggeligt med jeres småkagebagning. Jeg er ret god til at prøvesmage, - og får f.eks. alt for lidt klejner efter min smag. Men jeg bager dem altså ikke selv ;)

   Slet
 6. Sikke da et skønt bogmærke

  SvarSlet
 7. Jeg vil heller ikke bage så meget i år, men høre på hvad pigerne ønsker. Alt skal jo defineres på ny, her i vores lille hjem.
  Da mine piger var små læste jeg osse et kapitel af en julebog for dem hver aften.
  Nu er det sådan i år at yngste arbejder i en boghandel og her har hun så anbefalet den ene af disse bøger til en kunde, og det er da dejligt at hun kunne det.
  Husker osse fra min skoletid en lærer, der læste historie for os mens kalenderlyset brændte, det var så hyggeligt.
  God første søndag i advent til dig ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Når man nu er tvunget ud i at definere traditionerne om, så er der jo lejlighed til at komme af med det, der ikke bringer glæde. Der er ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget ;)
   Herligt at dine piger husker de hyggelige timer med højtlæsning og kan videregive det til andre.

   Slet
 8. 15 dage ? det lyder godt :o) og december er bare hygge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tjoooo, - hyggeligt at det jo, men der skam også "skole". Sådan skal det være.

   Slet
 9. Herlig bogorm. Og simpelthen saa nyttige. God laesning. Hernede skal jeg proeve at faa fat i et kalenderlys. Men vi maa nok lave et igen i aar.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må huske at få nogen til at købe et lager af kalenderlys, når de bliver sat ned om få dage, - så har du til de næste år :)

   Slet
 10. Hvor er det en fin - hvad hedder den - ? bjælken over blokken? Med de små stemningsfulde billeder. Jeg bager kun for sjov. I mange år slet ikke, fordi min mor forsynede os med sit hjemmebag. I år er jeg i gang med at opdyrke en interesse for bagning af pebernødder hos Christian 2½. I går var han ikke voldsomt interesseret. Måske er det lige tidligt nok. Han var også snotforkølet, så energien var ikke stor.
  Det lyder som en dejlig, hyggelig tradition med oplæsning i klassen. Man skulle tro, en forfatter let kunne skrive en bog, der passer til det antal skolehverdage, der er i december. God arbejdslyst i december.

  SvarSlet
 11. Tak, - jeg tror, det kaldes en "header".
  Mon ikke christian efterhånden vil komme til at elske pebernøddekagebagning? Husker I at synge peberkage-sangen fra Hakkebakkeskoven imens?

  SvarSlet
 12. Jeg elsker dine bogorme.....giver da lyst til at hive bogen frem!
  Jul i skoven......er kalender bogen jeg har sendt over til børnebørnene i København.....her er et lille afsnit til hver dag!
  Du er vist god til at hygge kære Eva!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hygge skal der til, - ellers bliver det da alt for surt.

   Det er dejligt med en bog fra bedstemor til oplæsning.

   Slet
 13. Hvor dejligt du er god til at finde de stille stunder - både for dig selv og sandelig også for "dine" børn :) - og ja det er så vigtigt :) rigtig glædelig december.
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, - det er ikke så let med de stille stunder. Men det skal prøves, skal det.

   Slet