lørdag den 8. september 2012

De glade halvfjerdsere.....

Den lille islænder i indlægget nedenunder er blevet til under lytning af Peter Øvigs bog Hippie, og jeg har kunnet sende tankerne tilbage til mine egne halvfjerdsere med afghanerpels og islænder og langt hår.


Jeg er en anelse for ung til at have været "rigtigt" med fra starten, men det har været spændende at få fortalt om, hvordan de første unge startede Thy-lejren og gjorde op med autoriteterne, - og opdagede at det måske bare var for at finde andre autoriteter eller....?
Hele ungdomsoprøret satte og sætter stadig sine spor i samfundet og er en af de aller vigtigste politiske begivenheder i min tid. Bogen har været fantastisk at lytte til. Øvig læser selv op, og Tømrer Klaus har lavet underlægningsmusik. Den har sat mange tanker i gang, ikke mindst om de vanskeligheder, som venstrefløjen har i dag, som måske i virkeligheden stammer fra uløste "dilemmaer" helt fra starten. Hvordan passer oprør mod autoriteter, nyd livet og yd kun det, du har lyst til sammen med fascination af de gamle kommunistiske samfund? Jeg har ikke noget svar, - desværre heller ikke på venstrefløjens aktuelle problemer. Men anbefale bogen kan jeg. Og denne bog skal helst lyttes!

Jeg er også blevet færdig med en papirbog, Skam af Karin Alvtegen. Endnu en psykologisk spændingsroman skåret over samme læst som de andre. Det kan hun. Så hvis du er til den slags, så kan den også anbefales.

Om lidt starter mit yndlings-rengøringsprogram, Mads og Monopolet. Det varer tre timer, og det er vist ikke for meget, hvis jeg skal nå at det hele..... Frem med strygebræt, klud og støvsuger. Hep!

18 kommentarer:

 1. Mads og Monopolet får de huslige opgaver til at glide meget lettere :-)
  Hippie har jeg stadig til gode at læse, den står på listen over bøger, jeg gerne vil læse. Desværre bliver listen længere og længere i øjeblikket - men nu kommer den tid på året, hvor dagene bliver korte og det er oplagt at hygge sig med en god bog, så håber jeg at få "gnavet" lidt af listen :-)

  Randi

  SvarSlet
  Svar
  1. Bogen har været en fin oplevelse og har sat mange tanker i gang. Jeg håber, du får tid:)

   Slet
 2. God idé med Mads og Monopolet til at gøre klud og spand mere interessante. Jeg har også hørt Hippie - dog ikke til ende. Jeg synes den blev en anelse for "langhåret" og kedelig. Jeg kæmpede igennem de første mange kapitler men måtte kapitulere.
  Jeg er nok mere til den anden genre du har gang i. Vil skriver forfatternavnet på listen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nød den fra ende til anden, - men nok mest for de tanker, den satte i gang......

   Slet
 3. Tak for anbefalingen af Peter Øvigs 'Hippie' - den må jeg læse. Her hører vi også Mads og Monopolet lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og jeg holder en lille pause i rengøringen (som ikke rigtigt er kommet i gang endnu, hihi)

   Slet
 4. Tak for anbefalingen af "Hippie" som lydbog, den må jeg prøve. I øvrigt en flot islænder, du fik lavet.

  Mads og Monopolet har vi da savnet hele sommeren, dejligt program.

  Ulla

  SvarSlet
 5. Skal prøve den...bogen...god arbejdslyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske vil du også blive grebet:) -og lade tankerne flyve tilbage.....

   Slet
 6. hej Eva
  du inspirerede mig lige til at ville høre Mads & Monopolet. Da jeg ville tænde radioen opdagede jeg den var væk - foræret væk for nogen tid siden, fordi jeg faktisk aldrig hører radio. (og i øvrigt kan høre det på computeren)
  Er jeg mon for stresset ? - siden jeg havde glemt det .. ?;o)
  Rengøringen har jeg liggende foran mig idag..
  Vedr Hippie- så fik jeg også lyst til at høre den. jeg husker jeg så dem drage afsted mod Thy lejren og var misundelig. Også jeg er en anelse for ung til at have været 'rigtigt' med. Men der var en kortege af gamle folkevognsrugbrød, blaffere og andet godtfolk, der begav sig mod Thy gennem Aalborg, hvor jeg bor.
  Alvtegen er jeg vild med. Fantastisk forfatter.
  kender du frk.bogorms blog ? hun anbefaler også tit gode bøger herinde ..
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Lidt skørt med radioen, - måske har du lidt for meget om ørerne, når du havde glemt det.

   Jeg tror også, Hippie vil sætte tanker i gang hos dig. Det er jo ligesom "vores tid", den behandler.

   Jeg kender ikke frk. bogorm, men jeg vil kigge ind hos hende. Tak.

   Slet
 7. Også jeg er 58er, og har heller ikke været med fra starten. Men tidens trend/mode blandt unge nåede alligevel helt derud på landet, hvor jeg boede... velourtøj, andefødder, kassebukser, afghanerpels, lilla ble, ingen bh og langt hår.

  SvarSlet
 8. Jeg har læst alle Karin Alvtegens bøger, for da jeg først havde læst en, måtte jeg læse dem alle. Hun har virkelig en fin indsigt i den menneskelige psyke og så skriver hun godt. Kan kun anbefales.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan også godt lige bøgerne. Har læst tre af dem. Og de er lidt anderledes end de "sædvanlige" krimier.

   Slet
 9. Har Mads og Monopolet holdt ferie? Jeg lukkede ikke op i går, men der har været et par lørdage, hvor det ikke lød som dem på P3? Det er et dejligt program, som jeg lytter til, når jeg er i køkkenet.
  Jeg skal da vidst have fat i hippiebogen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mads og Monopolet har været væk hele sommeren, men nu er de heldigvis tilbage igen, så jeg kan få gjort rent. Faktisk så podcaster jeg også udsendelsen, så jeg kan høre dem, jeg ikke får med om lørdagen, når jeg laver alt muligt andet. Det har den helt store fordel, at der ikke er musik mellem samtalerne..... :)

   Slet