mandag den 13. september 2010

BogreolenJeg elsker bøger. Jeg synes, at bøger hygger i stuen, men det sker ikke ret tit længere, at jeg køber bøger. Jeg låner papir-bøger på biblioteket og lytter lydbøger. Derfor bliver bogreolen efterhånden lidt ”død”. Faktisk læser jeg også meget sjældent en skønlitterær bog to gange. Så fornuften begynder at arbejde med at minimere bogreolen. Det varer dog nok en tid, før jeg gør noget ved det, for man smider da ikke bøger ud, vel? Jeg har faktisk engang boet uden bøger i stuen, og det var ikke godt, - alt for upersonligt.
Men en uaktuel bogreol, der bare står og støver til…., nej det er jo heller ikke godt. Foreløbig får de lov at blive, bøgerne.
Hvad med bøger hos dig?
God mandag.

14 kommentarer:

 1. Jeg elsker bøger...har mange...nej, jeg havde mange. vi byggede om for snart 2 år siden og da vi rykkede på plads igen, røg en del af mine bøger til vores antikvarboghandler (så kunne jeg jo altid købe dem retur..hvis jeg nu savne....nej passer ikke )
  Jeg har mange håndarbejdsbøger, dem tror jeg ikke jeg skiller mig af med.
  Men de sidste 6 år har jeg stort set ikke købt skønlitteratur, for i de sidste 6 år har jeg arbejdet på Sorø Bibliotek og så låner jeg jo bare med hjem :-D
  Men bøger er vitaminer for hjernen :-D

  SvarSlet
 2. Jeg køber rigtig mange bøger, låner dem gerne ud, men vil ha dem i min reol, og det skal ikke være paperbag :0) har en veninde som låner fast, hun køber så nogle gange, til samlingen, men hun vil ikke selv ha´dem stående, meget god aftale, så for vi læst i fældesskab.

  SvarSlet
 3. Jeg elsker også bøger, men det bliver ikke til mange køb efterhånden. Måske 6-8 stykker om året?

  SvarSlet
 4. Jeg synes også bøger hygger i stuen, men jeg har været i gang med at sortere, og de bøger der blev valgt fra gik til genbrug. Det er svært. Jeg køber helst ikke bøger, men det er svært at lade være ;-) Når biblioteket har udsalg, så ryger der gerne nogle bøger med hjem, men de ender i genbrugsforretningen inden der opstår tilknytning ;-)
  Jeg er en flittig låner på biblio, men jeg har endnu ikke prøvet en e-bog.

  SvarSlet
 5. Vi elsker bøger hos os: nye, gamle og bøger købt brugte eller fundet på genbrugspladsen. Vi bruger lydbøger og har nu også investeret i en Kindle reader.

  Bøger i et rum hygger så dejligt :-)

  SvarSlet
 6. Nej man smider ikke bare bøger ud!... :oS
  Jeg elsker bøger, og køber i jævn strøm nye til samlingen...af og til må mit bibliofile jeg erkende at jeg ikke får læst dem alle igen og en lille slat må med i antikvariatet og blive byttet til nye...men samlingen bliver så absolut ikke mindre...og jeg vil slet ikke undvære bøgerne i mit hjem...de er en del af hyggen hos mig... :o)
  Knuss

  SvarSlet
 7. Vi har fem fag reoler fra gulv til loft i stuen. Ved seneste "oprydning" valgte jeg at stille bøgerne i dobbeltrække - hellere end at smide dem ud.
  Sådan har vi det med bøger :-)

  SvarSlet
 8. Jeg kan ikke leve uden bøger- og skal helst eje dem. Vores bogreol har 886 hyldemeter og der er fyldt op. Det er ikke nemt at finde plads til nye bøger, men jeg køber alligevel.
  Der skal være plads til bøger og det er ikke kun manden og jeg der har det sådan, alle tre drenge har mange bøger stående på deres værelser og de læser og læser - skønt.
  Læs en bog og oplev en anden verden :o)

  SvarSlet
 9. Jeg maa have boeger om mig. Yndlingsboegerne som er blevet laest op til flere gange, opslagsboeger selvom nettet eksisterer, atlas, kogebog..... det bliver ligesom mere levende med boeger omkring sig. Jeg koeber stadigvaek boeger, laaner paa biblioteket og bytter med veninderne.Det er rigtigt som min sviger siger "det tiltraekker stoev". Men det er der saa meget andet der goer ogsaa. Saa.... mig...aldrig uden boeger.

  SvarSlet
 10. Da vi flyttede for 7 år siden gav vi alle vores børger væk. Nu syv år senere har vi fyldt en 5x5 rumdeler HELT op, børgerne står i boddeltlag og andre reoler er taget i brug.
  Jeg kan slet ikke forestille mig en stue uden bøger, det giver sådan en varme til rummet.

  SvarSlet
 11. Jeg er vild med bøger, men bryder mig ikke om, at de bare står og samler støv, når de er læst. På et tidspunkt skilte vi os derfor af med en masse bøger, vi afleverede dem i et antikvariat - men lige så stille sniger der sig jo nogen ind igen. For bøger kan man jo ikke undvære. Nu har vi fået et bogskab, så samler de ikke støv i det mindste :-)

  Randi

  SvarSlet
 12. Ups, jeg er vist ikke lige med på trenden, for jeg køber masser af bøger, stort set også det eneste jeg bruger "masser af penge" på...

  SvarSlet
 13. Jeg elsker bøger og har bogreoler i alle mine rum (4 ialt). Jeg køber en del bøger samt låner på biblioteket.

  Har det meget svært med at smide bøger ud, dem der er på vej ud står i min gæsterums-reol :))

  SvarSlet
 14. Heisann!

  Jeg dumpet innom bloggen din ved en tilfeldighet, og kom over dette innlegget om bøker!

  Selv er jeg veldig glad i bøker, og leser mye. Likevel er det som du sier, at det er ikke plass til alt, og det er kanskje ikke interesse for å ta vare på alt heller.

  I den anledning vil jeg tipse om et knall nettsted som heter bookcrossing.com. Her får bøkene leve videre, og ender kanskje opp hos noen som virkelig har lyst på dem! Samtidig kan man følge bøkenes reise rundt i verden, og dele bøker og opplevelser med andre. Jeg synes det er kjempespennende, og kanskje noen andre her i bok-/bloggeverdenen også synes det! :)

  Bare et lite tips!

  Ha en fin dag!

  Helene

  SvarSlet