torsdag den 13. maj 2010

Sådan er vi så forskelligeJeg så lige et indlæg om liljekonvaller på en anden blog, og kom til at tænke på en historie fra dengang, jeg havde kolonihave. Min veninde og jeg havde måske nok lidt mere ukrudt end de fleste. Det var dengang, det stort set kun var pensionister, med et meget rigidt forhold til ukrudt, der havde kolonihave.
Vi forsøgte dog at hold ukrudtsfri på de mest synlige steder, og vi havde meget omhyggeligt luget uden om violer og liljekonvaller i hækken ud mod "vejen". Men en aften var der "havevandring", - det betød, at bestyrelsen gik rundt i hele foreningen med blok og pen og noterede, om der var uregelmæssigheder. Uden for vores lille have stoppede de op og noterede, og formanden kom ind og irettesatte os for "ukrudt" i hækken.
Vi sagde ikke, at det var med vilje. Han ville nok ikke have forstået det. Sådan er vi så forskellige.

God Kristi Himmelfarts Dag.

9 kommentarer:

 1. God morgen. Liljekonvaller er da nolgle af de smukkeste blomster, og så dufter de. Jeg har også nogen op mod hækken, vores nabo er heller ikke vild med at de løber over på den anden side. God dag.

  SvarSlet
 2. Sød historie...min forhold til ukrudt er ikke rigidt, tværtimod... God torsdag til dig!

  SvarSlet
 3. Ukrudt, jeg tror jeg med tiden har lært at leve med det meste, men har nu også mest græs, da sønnen og manden jo stadig er total fodbold gale, så der er røget et par bede :0)

  SvarSlet
 4. Jeg holder utroligt meget af liljekonvaller og har dem i haven.
  Nyder at tage en stor buket, og sætte dem i en gammel mælkekande, så står de og dufter himmelsk og pynter så smukt.

  Det er da maj i Danmark når det er bedst :)

  SvarSlet
 5. Hvem kalder liljekonvaller og violer ukrudt. De pynter tvært imod rigtig godt i hækken. Jeg har selv begge slags stående i hækken, og inden de kommer er der fyldt med vintergækker.
  Det hele er tegn på at Danmark vågner op på ny.

  SvarSlet
 6. Dejlige liljekonval. Men hvor bliver de af?? Mine er nu godt på vej - de er bare forsinkede.
  Sjov histore fra kolonihavelivet.

  SvarSlet
 7. Jeg kan forstå, at vi ikke er alene med vores glæde over "ukrudt" i hækken. Men noteret, det blev vi. Og måske ligger protokollen stadig i bestyrelsens arkiver, for de var skam meget alvorlige. Mon ikke der er lidt løsere rammer i dag? Jeg mødte i hvert fald en del "ukrudt", da jeg løb i kolonihaverne i morges. Heldigvis.

  SvarSlet
 8. Så strengt det var hos dere da! Liljekonvaller er jo så fine.

  Takk også for hyggelige ord hos meg :)

  Ha en fin dag i morgen :)

  SvarSlet
 9. Liljekonvaller er en skøøøn blomst. Af een eller anden grund har vores haver aldrig haft en jordsammensætning, som har været gunstig for dem. Men omvendt ville vi nok også fjerne dem nu hvor vi har børn, da de er så giftige.

  Din historie om ukrudt minder mig om een af min families historier. Min mand er ikke fra DK og var for 25 år siden i gang med at lære sprogets finurligheder. Jeg fik forklaret ham, hvad "ukrudt" er, hvortil han så spurgte om alle de blomster, som skulle blive tilbage, så var "krudt". Den griner vi fortsat meget af....;-)

  SvarSlet