torsdag den 4. februar 2010

Farvel Bafana


I aftes viste DR2 Bille Augusts film Farvel Bafana. Mine kræfter rakte ikke til at se hele filmen (den sygdom vil ingen ende tage), men jeg har den heldigvis på DVD. Jeg så lidt af den, og var betaget.
Sydafrika er så smukt et land, og de processer, de har været igennem, har været så utroligt omkostningsfulde og smertefulde. Jeg besøgte landet i 2004 med Århus Pigekor. Vi var indkvarteret ved private familier og de gav os et indblik i en befolkning, som er blevet kloge på livet, og som hver dag må leve med de omkostninger, landets politik har medført. Det gav os også et indblik i en befolkning, som er stolte af deres land, og som er besluttede på at ændre på livsvilkårene. Vi besøgte de mere velstående familier (både hvide og nogen få sorte), men vi besøgte også en township med ca. 1.000.000 indbyggere. Jeg får kuldegysninger, når jeg tænker på det. Både af rædsel over at nogen må leve så materielt fattigt. Men også af lykke over den oplevelse vi havde, da pigerne skulle synge ved en gudstjeneste i området. ALDRIG har jeg oplevet noget så rørende. Det kan ikke forklares. Hvis du nogensinde får muligheden for at besøge Sydafrika, så grib den.
Dagens billede har jeg taget, da vi besøgte Robben Island, udenfor Mandelas celle, hvor han sad fra 1964 til 1982 under umenneskelige forhold. Han var i alt fængslet fra 1962 til 1990.
God torsdag.

2 kommentarer:

  1. Nej, hvor spændende at du har været der! Jeg er også inkarneret korpige hihi - men vi nåede aldrig SÅ langt. Så evt. min kommentar om KnitPro på min blog.God bedring

    SvarSlet
  2. Hvor er det smukt fortalt Eva! Jeg har familie dernede, og nogle af dem har måttet flygte og bosætte sig England på grund af den helt meningsløse vold. Selv om de var født i Danmark, vil Danmark ikke tage imod dem mere - verden af da af lave, men du fortæller gribende om jeres oplevelse.

    SvarSlet