lørdag den 23. juli 2016

Bogsommer

Det var åbenbart det, den blev, - en rigtig bogsommer. Siden jeg fik ferie har jeg lyttet 5 bøger færdige, og den sjette er allerede godt i vej. Som jeg  har skrevet før, er det fantastisk med lydbøger, som jo kan lyttes, mens man laver noget andet, men denne sommer har jeg prøvet at lytte bøger sammen med en anden, - på en lang biltur og på terrassen i sommerhuset, og det var også skønt.

Først hørte jeg Gengældelsen af Steffen Jacobsen:


En rigtig god, barsk  og spændende krimi om et stort terrorangreb i København. Hovedpersonen, den kvindelige politimand Lene, er noget ude i tovene efter at have mistet sin datter, og foretager sig mange overskridende ting. Måske ikke helt realistisk, og så alligevel..... Hvad ved vi egentlig om politiets arbejdsmetoder og justitsministre og alt det? 

Så blev det til fælles lytning af Bodil Jørgensens biografi:


Åh, som den da var god. Og som det da var trist, da den var færdig. Bodil Jørgensen er virkelig værd at "gæste" med sine store tanker om liv og død og alt der imellem. (Der var lige lidt med oplæsningen...., man kunne godt foreslå lidt forarbejde, hvis man skal læse en bog op, og ved med sig selv, at der godt nok er meget indenfor kultur og dannelse, man ikke lige kender)
Læs den, for pokker.

Inspireret af P1-programmet Sommergæsten, hvor Elisabeth Møller Jensen var gæst fandt vi så hendes bog Dengang i Lemvig til fælles terrasselytning:


Forfatteren er tidligere direktør i Kvinfo gennem mange år, og hun har skrevet sin erindringsbog for at få hold på sin egen barndom i 50´erne og 60´erne, og ikke mindst på forholdet til moderen. En helt igennem fantastisk bog, der ikke bare beskriver forfatterens barndom, men også min og alle andres, der voksede op på den tid. Her var der også tristesse, da bogen var slut.

Men så var der jo tid til en ny bog, Rosa af Lotte og Søren Hammer:


Jeg har læst alle søskendeparrets krimier med stor fornøjelse. Rosa er ikke en krimi, men handler om de sidste måneder af 2. Verdenskrig og om nogle gymnasiekammerater i en lille by. Der er frihedskamp og forelskelser, der er klasseforskel, der er rygter og mistillid, der er venskab og ondskab. Og en meget overraskende slutning. Virkelig værd at læse, hvis man vil mindes om, hvad krig og ulighed kan gøre ved mennesker.

Og så til sidst Hambros Alle 7-9-13:

4

Bogen handler om familierne i tre huse på Hambros Alle i Hellerup. De kendte og riges paradis, men bag facaderne er der store dramaer. En letlæst bog, som alligevel ejer noget dybde, - hvem klarer kriserne, hvem narrer hvem, hvad driver os mennesker. Jeg synes bogen var god, og den passer lige til liggestolen i haven.

En del af bøgerne er lyttet på Bornholm med strikketøj i hænderne og denne fantastiske solopgangsudsigt:


Men Aarhusbugten kan nu også være med på solopgange og morgenstille vand:

Vandet er koldt. Vinterbadning om sommeren er ikke så sjovt som om vinteren, mærkeligt nok. Men så må man jo nyde lunheden på terrassen, og det er heller ikke så ringe.


13 kommentarer:

 1. Jeg er også meget glad for Hammer-søskendeparrets forfatterskab.
  Jeg kunne kun lytte til bøger, da jeg kørte lang i bil hver dag ... har ikke hørt lydbøger siden, for jeg kan ikke koncentrere mig derhjemme, men du gav mig en god ide med at lytte, mens jeg strikker. Det skal prøves.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så super. Håber, du får held med det.

   Slet
 2. Danmark er et fantastisk smukt land - Bornholm er det godt nok mange år siden, jeg har besøgt, men hvor er der dejligt :-) Spændende bøger, du har fået lyttet til - jeg finder altid lidt til inspiration :-) Fortsat god sommer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja Bornholm er smuk, og vejret var noget bedre end i resten af landet. Det gjorde det jo ikke mindre dejligt.

   Slet
 3. Flotte morgenstemningsbilleder du viser fra Aarhus havn.
  Da jeg læste om det at lytte sammen med andre, kom jeg til at tænke på dengang, vi ikke havde fjernsyn. Der blev lyttet til radioteater og oplæsninger. Det var hyggeligt.
  Af de bøger, du nævner, kender jeg Bodil Jørgensens og Elisabeth Møller Jensens. De var rigtig gode, synes jeg.
  Fortsat god ferie ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg husker godt radioteatret fra min barndom. Jeg mener, de genudsendte "Gregorymysteriet", da jeg var ung, og jeg lyttede til det med stor spænding. Det er ret hyggeligt at lytte sammen.

   Slet
 4. Ja, man kan rejse mange steder, i verden, indeni og i bøger foreksempel: ) Den lyder så hyggelig, din sommer, Eva. Jeg er helt vild med Bodil Jørgensen. Synes, hun har et stort hjerte. Så tak for anbefalingen. Jeg har mest læst artikler med hende.
  Jeg vil gi´dig én også. Hvis altså det er noget for dig: Vølvens Stemme, Den nordiske grundfortælling v. Brita Haugen, Kirsten Klein (m.fl). Det er Vølvens Spådom, genfortolket på CD og i bog, med ord, billeder og musik.
  Den er fantastisk, synes jeg. Og den kan man sagtens strikke til.
  Varmeste hilsner fra Laila

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for anbefalingen. Jeg kender ikke bogen. Men jeg har en lang liste, som jeg skriver bøger på, jeg gerne vil lytte, og så bestiller jeg på biblioteket efterhånden. Det er dejligt med nyt input. Og listen
   er jo blevet lidt kortere her i sommer ;)

   Slet
 5. Tak for dejlig inspiration, jeg har fået læst Bodil Jørgensen, og begyndt på dengang i Lemvig, de andre venter jeg på fra biblioteket. Jeg kan ikke lytte til en bog, jeg er så visuel, at det skal være med øjnene jeg læser. Min mand lytter dagen lang.
  Men jeg kan strikke mens jeg læser, for jeg behøver ikke at se på strikketøjet hele tiden. Sådan er vi forskellige.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da dejligt, at du kan strikke, mens du læser på papir. Når jeg strikker, kan jeg ikke læse, men nyder at se tv. Til gengæld så lytter jeg med stor fornøjelse, når jeg laver alt muligt andet, - stryger, vasker op, gør rent, går i haven osv. Det er også en fornøjelse at kunne to ting på een gang. Og en omgang støvsugning går som en leg, når man lytter bog samtidig.

   Slet
 6. Det må have været en særlig oplevelse at lytte til en bog sammen med en anden. Og du har da godt nok fået lyttet en del.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var virkelig hyggeligt, - og anderledes end bare at lytte selv.

   Ja, det er da blevet til en del bøger denne sommer ;)

   Slet
 7. Tak for flere gode anbefalinger, jeg er løbet tør for emner. Jeg går ud fra at du lytter via smartphone? Hvorfra får du lydbøgerne?
  Jeg synes at eReolen er blevet SÅ dårlig i udvalget eller er dens søgefunktion bare helt i skoven?
  Jeg slutter op om din opfordring til oplæsere, nøj hvor er der stor forskel på oplevelserne. :-)

  SvarSlet