søndag den 13. marts 2016

Småtterier, - igen

På trods af overskriften vil jeg nu alligevel starte med noget, der ikke er småt, - nemlig en stor roman, som jeg er blevet færdig med at lytte.
Herbjørg Wassmos "Hundrede år":


Det er en storslået og flot roman, der handler om forfatterens egne formødre tre generationer tilbage. Samtidig er det jo en skøn beskrivelse af udviklingen i kvinders forhold gennem hundrede år. Interessant og vedkommende er den. For en gangs skyld ønskede jeg nogen gange undervejs, at jeg havde læst på papir, for det var ærligt talt ind imellem svært at holde rede på, hvor vi var. Men nu hvor jeg er færdig, har det alligevel været alle timerne værd. Jeg kan bestemt anbefale bogen.

Og nu kommer "det små" ind i billedet. Nemlig et par småting, som er hoppet af nålen:Jeg HAR altså gang i større håndarbejder, men de skal jo lige til de rette ejermænd først, så det må vente lidt med fremvisningen.

Lørdagen blev brugt til krimimesse i Horsens. Et rigtig dejligt arrangement med masser af forfatteroptrædender, store mængder af fristende bøger og skønne omgivelser. Det foregår i det nedlagte fængsel i Horsens, og det er bare en god idé. Så passende, faktisk.
Og som det kan ses på det nederste billede, så var det igen "det grå guld", der var af huse.....
Hvad skal søndagen så bruges på? Der skal selvfølgelig lyttes krimi imens den store rengøringskaravane går sin gang over matriklen. Det kan kun gå for langsomt.12 kommentarer:

 1. Jeg har nu hørt alle bøger om Inhaug. Det var virkelig spændende og de var rigtig gode til de lange togture. Tak for tippet!
  Søde hagesmække.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er jeg glad for, at du kunne lide bøgerne.

   Slet
 2. God bok det der, ha en flot søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en rigtigt god bog. Hun er en skøn forfatter.

   Slet
 3. Det sætter lige prikken over i'et, at du syr de små mærker på hagesmækkerne.
  Det lyder spændende med krimimesse i det nedlagte fængsel.
  Ja, det er de gråhårede og især kvinderne, der er kulturforbrugere. ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sidst jeg var til krimimesse kaldte en af oplægsholderne det for "ravkædemilitsen". Skønt og rammende ord. Hvordan skal det dog gå i Musikhuset, på kunstmuseerne, til aftenskolernes foredrag osv., når den generation af kvinder er væk? Mon den næste vil tage over? Jeg tror det ikke....

   Slet
 4. He he - ja du får da gentaget nogle modeller og strikket noget terapistrik :-) Igen nogle søde smækker :-) Jeg har læst alle Herbjørg Wassmos romaner - hun er en stor forfatter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skønt, når man kender modellen, - så skal man ikke tænke så meget....

   Slet
 5. Dine 'smatterier' er bare saa fine. Dit haandarbejde er altid smukt udfoert.

  SvarSlet
 6. Soede smaekke. Tak for bogtips, den maa jeg tjekke. For tiden laeser jeg Cammille Läckbergs krimier paa papir.Rigtig god week-end.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også læst alle Läckbergs krimier. De er gode. I det hele taget er det skønt at læse nordiske krimier.

   Slet