fredag den 5. april 2013

Bogforum....

Påskeferien blev blandt andet brugt til at læse og blade i bøger. En pæn stak var hentet på biblioteket, og mens sneen lå tungt, var det ikke så skidt at drømme om sommer og livslykke:


Wennebergs havebøger kan jeg godt lide. De handler mest om tilgangen til at have have og at være udendørs. I "Heldige kartofler" fortæller forskellige kendte mennesker om det at have have. Wenneberg lavede tv fra en del af haverne for nogen år tilbage, og det var gode udsendelser. "Haveterapi" handler om det helende ved at være udenfor og mærke vejr og vind, - også her er der forskellige mennesker, der fortæller. Dejlige bøger begge to.

Jesper Theilgaard har skrevet om vejret i maler- og digtekunst. Han viser malerier, vælger sange, der handler om vejret og skriver lidt om vejret de forskellige årstider. En skøn bog, hvis man kan få tårer i øjnene af "Grøn er vårens hæk", - og dét kan jeg!

"Livet på Kastaniegården" handler om familien "Bonderøv". Jeg holder af de udsendelser, roen, tilgangen til livet, billederne, drømmen om det enkle liv, striktrøjerne, - og bogen er så fin. Den ligger lige i forlængelse af det, vi ser på tv.

Sidst har jeg læst "Gartnerinden og lykkesmeden". En stor, tyk bog, hvor hver anden dobbeltside er billeder. Og så behandler den ellers ALLE aspekter af livsstil på én gang. Alt fra gulerodsboller til Feng Shui, til lykken, til haven, til filosofi og psykologi. Efter min mening alt for mange ord om alt og ingenting. Der var masser af gode ting og dejlige billeder, men alt for meget proppet sammen.  Sådan havde jeg det i hvert fald.

Og så ikke mere om livsstils-bøger. Nu skal der læses noget andet. For sneen er smeltet og vi kan igen gå ud i livet. Og det er nu ikke så dårligt.

10 kommentarer:

 1. Tak for dine meninger om alle disse skønne bøger,Jesper T s kender jeg ikke, den skal skrives på biblo listen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan være svært at skrive noget positivt eller negativt om bøger, - måske havde det været anderledes, hvis jeg havde læst dem på et andet tidspunkt......, - men man kan jo selv forsøge sig:) Og Theilgaards er så fin og poetisk.

   Slet
 2. Tak fordi du fortæller om bøgerne, Eva - dem vil jeg låne på biblioteket. Det er lige noget for mig til en pause i haveterapien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Gode ord og gode billeder kan man altid bruge. God fornøjelse.

   Slet
 3. hej Eva. Jeg er også vild med havebøger - og især på denne tid af året.
  For nogle år siden, da jeg blev haveejer, investerede jeg i en havebog af Wenneberg, der nærmest er blevet en bibel. Den handler om haven uge for uge, og ja - den er god som opslagsbog. Hvad skal der gøres hvornår. Jeg tror den hedder noget i stil med 'Haven året rundt' men jeg er ikke sikker. Den står nede i sommerhuset.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den bog kender jeg godt. Måske skulle jeg lige låne den igen, - sådan bare til inspiration:)

   Slet
 4. Så sent som i går var jeg på biblioteket efter et par Signe Wenneberg bøger :) I dag tror jeg da, at jeg vil se efter Bonderøvens bog, den har jeg ikke kigget endnu. Og ja, havebøger = forår! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man får sådan lyst til at gå i gang....., bare med et eller andet:) Det er Bonderøvens kone, der har skrevet bogen.

   Slet
 5. Et dejligt forårsindspark. Jeg forsøger jo ellers at bilde mig selv og omverden ind, at jeg er en haveNyder og ikke en haveYder. Men når jeg så læser beskrivelser som dine, eller ser Søren Ryge eller andre i tv, så er det altså lige før, jeg ikke kan holde nej-hatten på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man kan godt nyde, mens man yder......, - havebøger er jo til inspiration, og det skal ikke nødvendigvis udføres i egen have:)

   Slet