tirsdag den 4. maj 2010

4. majI aften er befrielses-aften, og vi skal have lys i vinduerne. Jeg har altid elsket at gå en tur 4. maj og se de mange oplyste vinduer, men jeg må indrømme, at det er ikke det samme mere. Det er en tradition, der langsomt dør ud. Det synes jeg, er ærgerligt. Ikke fordi jeg mener, vi skal holdes fast i 2. verdenskrig, men fordi jeg mener, det er godt, at vi holder fast i, at vi skal leve i et frit land. Det er ikke nogen selvfølge!
Vi skal gøre os umage for at vores land stadig er godt at leve i for alle, for kun hvis alle føler sig godt tilpas, vil alle også føle, at Danmark er værd at passe på.
Vi skal opføre os ordentligt i verden, så vi sætter vores lille positive fingeraftryk, hvor vi kan.

Tænd lys i vinduerne i aften fordi det ikke kommer af sig selv.

Rigtig god 4. maj.

8 kommentarer:

 1. Jeg gik netop og tænkte på, at det er den 4. maj og på, at min mor altid satte lys i vinduerne.
  Ja, du har fuldstændig ret, Eva, og i aften tænder jeg lys og sætter i vinduerne lige som dig!

  SvarSlet
 2. I mit barndomshjem var der også altid sat lys i vinduerne 4. maj om aftenen. Jeg kan huske, hvordan mine forældre fortalte om befrielsen. Jeg har ikke selv ført traditionen videre i mit eget hjem.

  Randi

  SvarSlet
 3. Jeg har altid haft lys i vinduerne 4 maj.
  Måske det er fordi det altid har været fast tradition i familien. Min morfar var modstandsmand.
  Og du har ret, det er desværre alt for få der gør det mere.

  SvarSlet
 4. Helt enig - har selv lige skrevet på min blog, at der kommer lys i vores vinduer hvert år. Send opfordringen videre, og tænd et lys for et frit Danmark.

  SvarSlet
 5. Jeg er helt enig med dig! Tænder selvfølgelig lysene igen i år, har netop også oprettet et indlæg på min blog omkring det, og hvorfor det betyder så meget i min familie!

  SvarSlet
 6. Vi skal nemlig have lys i vinduerne i aften...og ja vi må sætte vorespositive fingeraftryk hvor det kan lade sig gøre...rigtig smukt udtrykt

  SvarSlet
 7. Jeg er helt enig. Her har vi også lys i vinduerne i aften. Det er for os en dejlig tradition.

  SvarSlet