tirsdag den 27. april 2010

TusindfrydDa mine børn var mindre, arbejdede jeg i en periode som dagplejer for at være noget mere hjemme ved dem. Et job, som jeg var utroligt glad for,- den daglige, helt nære kontakt med de små børn var så givende, - men også et hårdt job.
Sammen med gode kolleger lavede jeg en kogebog for dagplejere, som vi fik udgivet, og som blev solgt på Rådhuset. Det var et herligt projekt, som alle kolleger var optaget af og bidrog til med opskrifter og ideer, og jeg tror nok, at kosten i dagplejen blev optimeret i den periode. Vi inspirerede simpelthen hinanden.
Her får I en opskrift fra bogen på saftige tusindfryd-muffins:


100 g smør
2 æg
2 dl farin eller rørsukker
2 tsk kanel
1 dl revet æble
1 dl blomster af tusindfryd
2 spsk kronblade af mælkebøtte
3 dl mel
1 tsk. bagepulver
1 dl mælk
Rør alle dele sammen og kom dejen i muffinsforme. Ca. 22-25 stk.
Bages ved 225 grader i ca 15 minutter

Jeg var på et tidspunkt på kursus med Annemette Olesen, og hun fortalte en lille historie om tusindfryd. Pointen var, at man ved, det er forår, når man på græsplænen kan træde på 7 tusindfryd på én gang. Kan du mon det på din græsplæne? God forårstirsdag.

6 kommentarer:

 1. Hej
  Nej, hvor sjovt - jeg er dagplejer og er ved at prøve at samle opskrifter ind fra mine dagplejekolleger med tanke på en lille bog eller hæfte, netop for at vi kunne inspirere hinanden og finde på noget nyt til dagplejeungerne. Man kan nemt komme ind i en gænge hvor det bare er det samme og det samme.
  Mon man stadig kan købe din bog?

  SvarSlet
 2. Vi har lavet en mappe med opskrifter samlet af alle kommunens dagplejere, desværre var der ikke økonomi til at få den udgivet som bog, men alle dagplejere har da et eksemplar af opskriftsamlingen. Vi har brugt samme koncept til en inspirationsmappe for aktiviteter...Hav en god dag!

  SvarSlet
 3. Hvor er det en god ide med den opskriftsbog - og den gensidige inspiration.
  Endnu er det for koldt til tusindfryd, men jeg tror, jeg vil kunne træde på 14 ved hvert fodtrin.

  SvarSlet
 4. Bogen blev solgt i det, der i gamle dage hed kommuneinformation på Rådhuset,- mon ikke det er i Borgerservice i dag? Måske jeg lige skulle forhøre mig, om den stadig kan fås.....

  SvarSlet
 5. Så mange tusindfryd er der ikke i min plæne :-) Hvor lyder det godt at man inspirerer hinanden :-)

  SvarSlet
 6. Jeg har undersøgt, om man stadig kan få bogen, og det kan man desværre ikke. Den er udsolgt og vil ikke blive genoptrykt. De sidste 9 eksemplarer blev sendt til Grenå Dagpleje, så nu kan de bage muffins med tusindfryd.

  Det var da borgerservice fra Borgerservice,- svar i løbet at få timer. Ros til dem!

  SvarSlet