fredag den 30. april 2010

Tider skifter

Traditioner er dejlige,- og herhjemme har vi som så mange andre en tradition aftenen før bededag med varme hveder og te. Det fik vi også i går, eller rettere JEG fik det. Kun yngste datter var hjemme, og hun havde kastet sine længsler efter en rest stegeben med brun sovs fra køleskabet.
Dengang vi var hjemme alle 6, kom den store tekande frem netop denne aften. 3 liter te indeholder den, og vi fik den i bryllupsgave for 24 år siden. Faktisk har den kun været i sving den ene aften om året, men så meget desto mere hyggeligt var det, når den kom på bordet.I går skulle gemalen til herrefrokost (6 slags snaps!), ældste datter skrev opgave, ældste søn fejrede at medicinerne havde vundet kapsejladsen i Universitetsparken, yngste søn var på arbejde. Så den store tekande kom kun frem for at blive fotograferet. Tider skifter.
Her står den på rengøring! God fredag.

4 kommentarer:

 1. Ja tiderne skifter og traditionerne må ændres, når børnene bliver store og sidenhen flytter. Men ofte kan det lykkes at skabe nogle nye , som også bringer hygge og glæde :-)

  SvarSlet
 2. Tidene skifter, ingen tvil om det. Innlegget ditt setter i gang tanker om egne opplevelser på dette området, og da kunne jeg jo bli sittende her og tenke. ;-) Det er mye som er endret, ungene er jo 21, 18 og 10. I dag reiser den eldste på kjæresteferie til Nederland, og mor klarer ikke la være å bekymre seg. ;-)
  Hva er bededag som du skriver om? Blir nysgjerrig, jeg.
  Ha en fin dag på alle måter. 13. mai skal jeg til Danmark for å besøke en venninne, det gleder jeg meg veldig til.

  Alt godt fra Eirin

  SvarSlet
 3. Det må være lidt tomt, når børnene efterhånden ikke er hjemme. Jeg er selv ud af en søskendeflok på fire og kan godt huske, hvor tomt det føltes fx juleaften hos forældrene, når vi ikke alle var til stede.
  Men altså, livet går jo videre. Det er bare en anden slags liv.

  SvarSlet
 4. Eirin: Bededag blev indført i 1686, og kom til at erstatte en masse små helligdage, som efterhånden blev afskaffet. Her i Danmark ligger den efter påske. I Norge, hvor bededagen ligeledes var blevet indført i 1686, blev den i 1915 flyttet til fredag før allehelgensdag, for i 1950 endelig at blive flyttet til søndag før allehelgensdag. Så I har også en "Bededag". Her spiser vi aftenen før varme hveder, som er en bolle af hvedemel med lidt kardemomme i, som ristes i ovnen.

  SvarSlet