fredag den 5. juni 2015

En væsentlig dag

Det er Grundlovsdag. For hundrede år siden kunne kun de bedst stillede mænd over 25 år stemme. Det er værd at fejre, at det ikke længere er sådan.


Der er mange arrangementer landet over, men et af de mindre prætentiøse løb af stabelen i morges. En stor flok kvinder fejrede dagen ved at springe i bølgen sammen:


Det var lige her, vi løb ud, og det var skønt. DR havde oven i købet sendt et kamerahold.
God dag derude, hvad enten den skal fejres i det kolde vand, omkring grillen eller på arbejdet.

9 kommentarer:

 1. Herlig måde du valgte at markere dagen på :) Og det er sørme en vigtig dag !!

  SvarSlet
  Svar
  1. Og den sluttede med den skønneste vejfest på min "gamle" vej. Herlig Grundlovsdag.

   Badearrangementet ses her:

   https://www.youtube.com/watch?v=_7eBezdVnIc&app=desktop

   Slet
 2. Og hvor ser det bare herligt ud, godt initiativ. Det samme gør sig da gældende med jeres vejfest. Jeg har aldrig været vant til at markere Grundlovsdagen, kun da vores børn gik i skole og de havde skoledag, mens mange af deres forældre havde fridag, da havde skolen arrangeret Grundlovsmarked, hvor børnene havde lavet masser af boder med aktiviteter og hvor jeg som skolebestyrelsesmedlem bagte kage og solgte det :-)
  Som sygeplejerske er det en ganske arbejdsdag, og så kunne jeg sende en kærlig tanke til dem, der kæmpede for at jeg også måtte deltage i demokratiet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Grundlovsdag er jo efterhånden mere fridag end selve juleaften. Langt de fleste butikker er helt lukkede. Men SKAT havde samtlige medarbejdere på arbejde. Sygehusene kan selvfølgelig heller ikke lukke.
   Vejfesten på min "gamle" vej er en fantastisk hyggelig tradition, og den skyder sæsonen for fællesspisninger i gang. De spiser sammen en fast dag om ugen på skift hos hinanden hele sommeren. Meget hyggeligt. Og jeg deltager en gang imellem.

   Slet
 3. Jeg synes altså godt nok I er friske, sådan at hoppe i vandet! Respekt for en fed måde at fejre dagen på.
  (Nu vil vi så gerne have sommeren til at blive hængende.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var et vildt hyggeligt arrangement, - som var starten på en tradition.

   Slet
 4. En tur i vandet lyder rigtigt hyggeligt. Ih hvor jeg savner havet (dybt suk). Ja kvinderne var igennem meget for at naa saa vidt og kampen for ligeret er stadig lang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er meget at kæmpe for hvad angår lige muligheder, - ikke bare for kvinderne.

   Slet
 5. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

  SvarSlet