fredag den 5. september 2014

To bøger, - og weekend

Jeg fik lyttet en bog færdig i morges, - "Den sønderjyske farm" af Erling Jepsen. Det er en lille fin fortælling om en drengs opvækst i Gram og hans kaninhold. Eller....., det handler den jo om på overfladen. Stille fortalt, masser af underspillet humor, og i virkeligheden er det jo også en grum historie om forældre, som ikke helt har greb om livet, om et (eller flere) børn, som ikke bliver forstået, men selv må lære at manøvrere. Jeg har grinet undervejs mange gange, ikke skraldgrinet, men mere indeni, fordi der er SÅ mange skønne situationer, og også nogen helt utrolige som blandt andet negeren i skorstenen. Læs den, - og det kan kun gå for langsomt. Den er skøn!


Jeg har også læst en e-bog færdig, Hanne Bistrups "På herrens mark":


Det er en selvbiografisk fortælling om forfatterens opvækst i 50´erne i en kristen familie med mange børn. Moderen dør tidligt, og jeg skal love for, at det ikke gør noget godt for familiens børn. Sikkert heller ikke for faderen, - han træffer ikke gode valg. Bogen er let læst, og en smuk fortælling om det meget skrøbelige sammenhold, der trods alt kan være i en familie, som har mistet sin kerne. 

Det er weekend. Der skal klippes hæk. Der skal arbejdes i morgen tidlig, når hovedet er friskt. Der skal forhåbentlig ikke så meget andet.....
God weekend.

13 kommentarer:

 1. Tusind tak for anbefalingerne af de to bøger! Og rigtig god weekend også til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Foreløbig er der klippet en halv hæk, - og arbejdet skrider frem med en lille kaffepause. Det skal nok gå.

   Slet
 2. Jeg havde det fuldstændigt som dig da jeg i foråret læste Den Sønderjyske Farm - skøn bog med mange facetter.

  SvarSlet
 3. Det lyder som spændende bøger.
  God hækklipning.
  Åh, de er søde dine nisser. De kan sagtens gå hele året ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fortryder næsten også, at jeg ikke bare strikker nogen stykker i foråret.

   Slet
 4. De to bøger må jeg have fat i Eva, tak for anmeldelserne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg bliver selv tit inspireret rundt på bloggene, og skriver bøger på en liste, så jeg har nogen at kigge efter, når jeg skal finde en ny.

   Slet
 5. Eva, jeg er vildt imponeret. Jeg kan jo læse mellem linjerne og også på linjerne både her og i kommentarer rundt omring, at det er hårdt med den nye skolereform og at du ikke er begejstret. Og tænk at du så får læst bøger, får syet og strikket og nu også hækklipning! Jeg magter ikke boglæsning, og jeg tænker tit på at jeg skal have lært at konvertere lydfilerne fra biblioteket til noget jeg kan høre på min iPod, men da jeg ikke kan holde koncentrationen til en film, så kan jeg nok heller ikke til en lydbog. God weekend til dig, du er sej :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Lene, det er hårdt p.t., - men det er som bekendt alt nyt. Oven i den nye skolereform ligger jo vores nye arbejdstids"aftale", og det er svært at skille de to ting ad. Vi skal løse mange flere opgaver på mindre tid.Det er en udfordring. Og den vil jeg lade stå uden yderligere kommentarer.
   Børnene er stadig dejlige, de går på den længere skoledag med krum hals, - og jeg elsker mit job. Måske nuancerer det lidt ;)

   Jeg kan slet ikke koncentrere mig om film, men lydbog og tale-radio på podcast, det kører fint, så måske skulle du prøve.


   Og hvis du får mod på at prøve

   Slet
  2. - så guider jeg gerne på det med bibliotek og ipod.

   Slet
 6. Tak for anmeldelserne :o) jeg er også til lydbøger - hører dem altid i bilen den lange tur til og fra arbejde. Her står programmet også på havearbejde - hvis der holder tørvejr. God weekend til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har klaret hækklipningen i det skønneste solskinvejr, så det håber jeg også, du har haft.

   Slet