lørdag den 28. september 2013

Rød som hjerteblod....

Jeg har været i Den gamle By, - igen. Denne gang til halvfjerdserfestival. Eller måske skulle jeg sige VI har været i Den gamle By. For det var VI jo, - alle os med lidt eller meget gråt i toppen. Alle os, der godt nok har bevæget os siden, men sagtens kan huske de glade halvfjerdsere, hvor VI var et moderne ord.....

Der var udstilling af Hønsestrik. Kirsten Hofstätter havde udstillet sit strik fra dengang, og bøgerne fra Forlaget Hønsetryk.

Farverig kjole:


Lang tunika/frakke:


Og lidt om Hønsetryk:


En madras, som garanteret ikke findes magen til:


Selv pilen til udstillingen var strikket:


Og skiltet, som fortæller, hvad det hele gik ud på:


Der var strikkecafé, hvor der sad en hel flok kvinder med små tegnede mønstre og farverige bomuldsgarner. Man kunne få Vikinggryde og Ristaffel. Og lave sit eget "Atomkraft nej tak"-badge.

Selveste Arne Würgler ledte os tilbage til dengang, hvor vi gik til koncert, fordi vi kunne være sammen og synge med. Avanti popolo, og Røde Vilfred..... "ikke fler´ narresutter", og "penge skaber penge, papir, papir....". Smilene bredte sig rundt på de toppede brosten.


Og husk: "Det starter med hinanden".
Jeg må løbe. Jeg skal hen og strikke en dejlig trøje ........

10 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig oplevelse at være i Den gamle By til halvfjerdserfestival - det ville jeg gerne have oplevet, men jeg så temalørdag om udstillingen, og det var meget spændende.

  SvarSlet
 2. Det var så man blev helt blød indeni :)

  SvarSlet
 3. Fantastisk - bliver helt opslugt både af tanker om tiden og den skønne strik....... Mon ikke snart der kommer en bog eller to med hønsestrik? GO' søndag Eva :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ville garanteret være et hit med en nyfortolkning af hønsestrik!
   Der var en del kvinder, der havde fundet deres hønsestrikkede sager frem og bar dem i går, og det er jo mere sjældent end kønt, må jeg indrømme. Men sikke en betydning det fik for strikning.

   Slet
 4. Forrygende ! ren memory-lane ! husker godt hønsestrik, og kastede mig også ud i det dengang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den gamle By er pludselig et meget levende museum. De gør det godt!

   Slet
 5. Det vækker godt nok minder. Vi strikkede alle vegne. Jeg sad og strikkede til et politisk møde med Gert Petersen. Selv min lillebror (der blev bondemand og Venstremand) ønskede sig en hønsestrikket slipover, hvor han valgte farverne, og jeg lavede mønsteret.
  Det var tider.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep, - og vi blev gode til at strikke :)

   Slet
 6. Whau en inspiration med det hønsestrik - savner noget af den spræl i striktøjet. Dog syntes jeg Charlotte Kaae har taget tråden meget godt op

  SvarSlet
  Svar
  1. Hønsestrik var en revolution for strikning. Gav en masse muligheder (og en masse farver). Et herligt gensyn.

   Slet