tirsdag den 4. juni 2013

Lidt til hovedet....

Så har jeg igen et par boganbefalinger. Jeg har læst denne lille bog, - "En lille bog om Blixen", på papir. Bogen er en kort og kontant indføring i Blixens besynderlige liv og hendes spændende forfatterskab. Ikke mange overflødige ord, men en god bog at begynde med, hvis man gerne vil have et overblik. Jeg kender ikke meget til Blixen, men bogen giver en god "grundviden" og helt bestemt lyst til at forske videre.


I ørerne har jeg haft "Giganternes fald" af Ken Follett. Bogen tager udgangspunkt i slægter forskellige steder i verden først i dette århundrede. Rusland, England, Frankrig, Tyskland og USA. Slægter med vidt forskelligt udgangspunkt, der på spændende vis væver sig ind i hinanden. Første Verdenskrig står skarpt i bogen, - en periode, som ændrer verden og dermed også livet for de mennesker, vi følger. En flot bog, som ikke bare er en slægtsroman, men også lige frisker historien op. Der bliver ikke sparet på beskrivelserne af krigsforhandlingerne, livet i skyttegravene, - måske nok afsnit, som øjnene ville være gledet lidt let hen over på papir, - men det kan man jo ikke, når man lytter :) Jeg var vild med den alligevel!


Der er for lidt tid til at blogge. Jeg vil hellere blogge hver dag. Jeg vil hellere besøge "mine foretrukne" blogs hver dag. Sådan er det altså ikke. Men jeg hænger ved endnu. Og jeg skal da også lige have slået op til noget nyt strikketøj....

10 kommentarer:

 1. Jeg har også læst Giganternes fald - og efterfølgeren til den. Jeg blev meget klogere på verdenshistorien. Ken Follett skriver medrivende.
  Tak for anbefalingen af En lille bog om Blixen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt at få frisket sin historiske viden lidt op. Og jeg har efterhånden læst en del romaner netop fra starten af 1900-tallet, så det hænger bedre og bedre fast.

   Slet
 2. Blixen bogen lyder spændende - og jeg deler fuldtud din opfattelse af Giganternes Fald. En stor lytte-oplevelse. Nu må du da vist igang med Verdens Vinter ? ikke mindre spændende .. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Verdens vinter er på vej på ipod´en. Men jeg skal lige være færdig med Dandy først. Det er ind imellem lidt svært at holde de forskellige romaner fra samme periode ude fra hinanden.

   Slet
 3. Det kunne være at jeg også skulle blive klogere på Karen Blixen så tak for anbefalingen:) Jeg har også lyttet til Giganternes fald og er nu igang med Verdens Vinter og jeg glæder mig allerede til den sidste bog i serien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder lovende med Verdens Vinter.

   Slet
 4. jeg troede ellers jeg var færdig med Ken Follett efter første bog (den med søjlerne) Men måske skulle jeg overveje de her bøger,for der er vist også skrevet en som foregår omkring 2. verdenskrig.
  Og du når virkelig meget, du får læst bøger, du laver gaver til kolleger og venner, du ordner hus og have OG så har du oven i købet også et job, som kræver sin kvinde. Hatten af for dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har aldrig læst Follett før, - var helt sikker på, at det ikke var noget for mig, -mere "manderomaner" (fordommene flyder....). Men der er tilpas meget "for kvinder" i Giganternes fald. Flot slægtsroman vævet sammen med alt det historiske. Jeg glæder mig oprigtigt til del to.

   Tjooo, jeg når jo en del, men det der med bøgerne er lidt "snyd", for jeg lytter ,imens jeg laver alt muligt andet.
   Måske må jeg bare erkende, at der er lidt for mange ting, jeg gerne vil nå i forhold til timer i døgnet. Og det ville faktisk være værre, hvis det var omvendt.

   Slet
 5. Blixen, av det var en god idé. Mangler altid grundviden.
  Ken Follet staar paa hylden, men jeg skal liiiiige vaere faerdig med en Nesboe og en Adler-Olsen.

  SvarSlet