søndag den 27. maj 2012

I al sin glans....

Det skulle jo nødig gå hen og blive en "bog-blog", men jeg er altså noget så flittig med det praktiske ude og inde, og derfor bliver der også lyttet meget til bøger. Den bog, som jeg blev færdig med i går, er en i rækken af yndlingsbøger, kan jeg godt afsløre. Jeg har tidligere fortalt varmt om bøgerne om Ambrosius Stub, og så gjorde Madame mig opmærksom på, at der vist var kommet en mere. Det viste sig, at der var kommet både en treer og en firer. Ambrosius Stub døde i toeren, men de fortsætter med at fortælle om alle de andre personer. "Den blå safir" er nummer tre, og jeg er helt solgt!!! De bøger gør noget godt for mig. De fortæller om små skæbner, både fattige og rige i det mest eventyrlige sprog. Der er en dværg, en nådigfrue med hareskår, en livsgobelin, en bøddel, der bliver klogere. Hvad mener du om et udtryk som "jeg ser med hjerteøjet"? Tak til Madame, og tak til Vibeke Arndal. Jeg skal have fundet fireren.
Og så er det jo pinse. Jeg kan stadig kun skrive ud i én køre på min blog, så en hel pinsesalme får I ikke, selvom der er nok at tage af. Men I kan få det første vers af en af de nye: "Nu ånder jorden pinsen ind og ånder ud sin smerte. Gud, giv os anemonens sind, dens forårslyse hjerte. De er som børn, der ser og ler: Et træ der sner, et æbletræ der lyser". Rigtig glædelig solskinspinse.

12 kommentarer:

 1. Hvor er det spændende at læse, Eva - mange tak fordi du fortæller! Jeg må have fat i de nye bøger!
  God pinse til dig!

  SvarSlet
 2. Nummer fire, Dværgens bog, er desværre ikke kommet som lydbog endnu.

  SvarSlet
 3. hej Eva
  Det lyder helt bestemt som en læseværdig bog :o)
  jeg kender ikke forfatteren - endnu.
  Kan se du lytter til 'Undskyldningen' - vi har lige læst den i vores læseklub. Rigtig spændende, tankevækkende og overraskende..
  Men det var slet ikke det, jeg ville sige til dig - jeg ville fortælle dig, at du er vinderen af min hemmelige give-away :o) så hvis du sender mig din adresse, får du besøg af posten engang i næste uge (når jeg har været på posthuset).
  fortsat god pinse
  hilsen Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, hvor er jeg heldig! Du får lige en mail:)

   Slet
 4. hej igen - glemte at sende min @ der er monaelisabeth.pedersen@gmail.com ..
  og i øvrigt - et rigtig smukt pinsedigt.
  hilsen Mona

  SvarSlet
 5. Hej Eva,
  Tillykke med gevinsten hos Mona.

  Jeg kender heller ikke forfatteren. Så jeg må vist igang med at lærer at lytte til bøger, for så kan jeg jo også læse igen :)

  Du fortæller virkelig dejligt om de bøger du får et forhold til, så jeg også får lyst til at læse, men det ved du vist godt, for det skriver jeg jo ind i mellem til dig.

  Kh. Lis

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da dejligt, hvis du kan blive inspireret. Smag og behag er jo forskellig, men det kan godt være rart at høre, hvad andre mener om bøgerne, før man kaster sig over dem. Jeg har virkelig glæde af lydbøgerne, for jeg har ikke ro på mig til at læse på papir, men jeg elsker at kunne lave noget håndarbejde eller rengøring eller gåtur imens jeg læser.

   Slet
 6. Smukt salmevers.
  Vi har så mange smukke salmer, som vi synger alt for lidt (medmindre man er fast kirkegænger).

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er mange både gamle og nye salmer, som er så fine. Og det gør jo ikke noget, at man støder på dem andre steder end i kirken.

   Slet
 7. Det navn er skrevet paa listen til naar jeg kommer hjem. Tak skal du ha.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er spændt på, om du også kan lide dem:)

   Slet
 8. Forsinket tillykke med fødselsdagen :-) Din Gnolf er en herlig lille sag.

  Hos mig er der desværre ikke tid til skønlitteratur i øjeblikket, men jeg gemmer anmeldelserne til sommerferien, for jeg har jo før været heldig med en bog, du har anbefalet :-)

  SvarSlet