tirsdag den 23. november 2010

En kold tid

Jeg har dårlig samvittighed. Jeg gjorde noget dumt i går. Uden for min lokale Kvickly står der af og til en hjemløs og sælger Hus Forbi, og i går valgte jeg at gå lige forbi, da jeg skulle ind og handle. Jeg havde ikke kontanter, og tænkte at jeg ville hæve, så jeg kunne købe, når jeg gik ud. Det plejer jeg.
Men jeg sagde ikke noget til manden, og da jeg kom ud, var han væk. Det har gnavet lidt, ja det har.Derfor kommer dagen indlæg til at handle om, at vi har så mange i vores samfund, som ikke "er med". Som ikke sidder og glæder sig til julen og hygger sig med at gå på julemarkeder og købe lækre sager. De har nok at gøre med at få de sparsomme midler til at række, og finde den allerbilligste pasta i butikken.Heldigvis er der dejlige mennesker, der bruger deres tid og kræfter på at lindre. De har brug for, at vi andre bruger lidt af vores skattelettelser, så de kan gøre en forskel for de fattige familier.Min dårlige samvittighed fra i går skal jeg nok få kompenseret. Men den dårlige samvittighed over, at vi har så mange i vores land, som skal leve i fattigdom, den er ikke lige til at ryste af sig.

God tirsdag.

8 kommentarer:

 1. Nej, det er ikke et retfærdigt samfund vi har skabt.

  SvarSlet
 2. Lige netop den situation har jeg også været i og jeg blev som du også ked af han var gået.

  Jeg skammer mig virkelig over nogle mennsker´s overflod, tit er de sammen mannesker også dybt utaknemmelig og synes de har det så hårdt.....

  Men jeg ved helt bestemt at der lige nu går en hjemløs med et dejligt varmt halstørklæde og sender dig en kærlig tanke ;-)

  SvarSlet
 3. Nu kan vi ikke lige købe Hus Forbi her i byen, men min datter køber det af og til for mig i Århus - tæller det? ;)

  SvarSlet
 4. Vi må bare tænke over at gøre det så godt, vi kan, NÅR vi kan - både i det store og i det små.
  Fx ved næste folketingsvalg - og næste gang du møder en Hus Forbi-sælger.
  God tirsdag til dig også.

  SvarSlet
 5. Meget enig. Og så er der også dem, som måske har pengene men som alligevel har kulde i hjertet og ikke føler glæde ved livet. Det er også trist. Det er det med at huske begrebet "min næste", de gange jeg møder dem. Tak for dit indlæg.

  SvarSlet
 6. Dejligt at se et sådan indslag, og kun godt at høre at du har det sådan. Selvom at det er træls at have den dårlige samvittighed over at andre mennesker er havnet i en mere uheldig udgave af livet. Men det viser at du er et godt menneske med et varmt hjerte. Og skønt at se at du faktisk netop har udvalgt nogle af dem, vi her hjemme også har valgt at støtte - hus forbi, frelsens hær og mødrehjælpen.

  SvarSlet
 7. Dejlig vedkommende indlæg.... der er nemlig mange der intet har... Ikke kun penge, men heller ikke social kontakter, dem der står udenfor samfundet. Min juleaften da er døren åben og der kommer flere og flere til. En enlig mor med sin datter kommer - hun er på kontanthjælp og har ikke råd til julen. Om jeg skrælle lidt flere kartofler - det betyder intet. Og så har jeg hjemmestrikket sokker som reserve gaver, hvis der kommer andre gæster til i sidste øjeblik. Er jeg særlig samvittighedsfuld eller overskudsagtig.... Næhhhhh - jeg er som du et medmenneske....

  SvarSlet
 8. Tak for jeres varme kommentarer. Vi kan jo ikke redde hele verden, - men være lidt for vores næste, det tæller også.

  SvarSlet