tirsdag den 31. august 2010

Hvad har man brug for?

I mit lokale Storcenter er der åbnet en Søstrene Grene, og jeg skulle da lige forbi og kigge. Og så tager man jo en kurv ved indgangen, for det kunne jo være. Og så fylder man jo i:I forretningen står et skilt, der opfordrer til kun at købe, hvad man har behov for. Jeg havde ikke behov for en eneste af de ting, jeg købte. Altså ikke sådan rigtigt behov, men hvad er behov egentlig? Kan man leve uden lommeletter med babushka-dukker? Ja, definitivt. Altså i betydningen overleve.
Men de der små glæder, som denne dag kostede 93 kr., og som vil vare længe, de sætter kulør på. De små glæder, som også kan være helt gratis, - et uventet brev, et nyt hæklet bogmærke, en kunstoplevelse, en god lydbog....., - det er dem, der giver livet krydderi.

I dag skal jeg til festuge med elever og kolleger. Og bagefter er der vist kaffe på Hos Sofies Forældre. Ikke så skidt at se frem til.
God tirsdag.

9 kommentarer:

 1. De små glæder er en del af den store glæde :-)

  SvarSlet
 2. Dejlig beskrivelse af begrebet glæde - God tirsdag til dig også :))

  SvarSlet
 3. Dejlig måde at beskrive glæde...rigtig god tirsdag til dig også.

  SvarSlet
 4. pas på - det kan være farligt at træde ind i søsterne Grene's butik :o)

  god tirsdag

  SvarSlet
 5. Jeg tror da også godt, jeg kunne få behov for de ting, du viser....

  SvarSlet
 6. Argh, der ramte du lige et ømt punkt...der er bare næsten altid noget man synes man behøver i søstrene Grene, men for så vidt kunne det undværes! Men det er jo den slags der gør livet lidt sjovere, eller noget!

  SvarSlet
 7. Du har så utrolig ret. Det ER de små ting der glæder og gør livet dejligt at leve. Nogle gange koster de 93 kroner andre gange er de gratis.

  Hvor er du heldig at have en Søstrene Grene lige om hjørnet, det gad jeg godt.

  SvarSlet
 8. Ogsaa god glad dag til dig.

  SvarSlet
 9. Det er da helt klart et behov, det kan enhver da se. :)

  SvarSlet