tirsdag den 27. juli 2010

Canada, version 1

Jeg må jo i gang, selvom det ikke lige er til at finde ud af, hvor man skal begynde.....- tre uger i Canada kogt ned til nogen blogindlæg, - men jeg kan jo starte med begyndelsen. Når vi overhovedet skulle til Canada, var det fordi pigernes kor skulle deltage i den internationale korfestival "Kathaumixw". Festivalen foregår i en lille by et stykke nord for Vancouver, der hedder Powell River. Der bor 10.-15.000 mennesker i Powell River, og byen er ikke helt nemt tilgængelig, så det er ikke det mest oplagte sted at holde et stort arrangement. Men byen har en lang tradition for kulturliv, og er grundlagt omkring en sav-mølle, som har givet både liv og penge, så derfor holdes blandt andet dette kæmpe arrangement hvert andet år.
Der kommer gode kor fra hele verden, og det er bestemt værd at rejse langt efter, - også kvalitetmæssigt.
Her er den lille flyvemaskine som fløj os fra Vancouver og ca. en halv time op af kysten:Hele byen er engageret i festivalen, og jeg skal love for, at man møder stor imødekommenhed fra ALLE, man møder. Rigtig mange har korister og hjælpere indkvarteret, og det er et større projekt. Næsten en uge huser man fremmede mennesker og skal sørge for alle måltider, fragte til og fra konkurrencer og koncerter, lave sightseeing i området osv, osv. Og værtsfamilierne følger levende med, kommer til koncerterne, og gør deres bedste for at være gode værter. Jeg er ganske enkelt imponeret!
Også de, som ikke indkvarterer nogen kommer til koncerter og konkurrencer, og der var stort set udsolgt til det hele, hvilket er helt ufatteligt for en kor-mor, som jo selv ved, hvor svært det er at sælge billetter til noget som helst her i Danmark.

Nå, men for at gøre en lang historie kort, så havde mine piger pænt megen succes. De deltog i to kategorier, og de vandt prisen for bedste ungdomskor, og blev nummer to i "Ny musik". Vinderne i alle kategorier skulle så konkurrere mod hinanden, og minsandten om ikke Århus Pigekor vandt prisen som bedste kor: Choir of the World at Kathaumixw:Og her ses de glade og stolte vindere:Det var selvfølgelig fantastisk at være en del af den succes! Men også fantastisk at se, hvad der kan laves i et lille lokalsamfund, hvis de rigtige mennesker får en god ide, og alle vil yde et stykke arbejde. Det har været et KÆMPE arbejde at få festivalen på benene og alt klappede,- stort set kun med frivillige. Helt enestående.
Hvis du vil se et hav af billeder, kan du blive medlem af Århus Pigekor på facebook. Der er mange gode:)

God tirsdag.

6 kommentarer:

 1. Tillykke med at dine piger vandt så flotte priser - hvor er det flot :-) Det må have været en kæmpe oplevelse for jer at være med og at bo privat indkvarteret i Canada.
  God tirsdag til dig!

  SvarSlet
 2. STORT tillykke til koret (og deres hjælpere)! Det giver ekstra blod på tanden til de næste øveaftener.
  Dejligt at høre om den store opbakning fra lokalsamfundet. Så må man føle sig som en del af det hele.

  SvarSlet
 3. Tillykke med sine piger- og resten af koret selvfølgelig. Herlig at høre om en så stor fælles ånd omkring et projekt....det kan også kun smitte af. Og det giver en hel anden oplevelse af kulturen et sted, at have muligheden for at bo privat. Hvor skønt.

  SvarSlet
 4. Tillykke med "dine" piger, fantastisk flot!

  SvarSlet
 5. sikken en succes, og hvor må det være dejligt med al den opbakning, publikum m.m.
  Lyder som en fantastisk oplevelse som luner længere i hukommelsen
  Stine:)

  SvarSlet
 6. Stort tillykke til de dygtige piger...:-o)
  Det var noget af en bedrift og må gøre opholdet i Canada ekstra dejligt.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet