fredag den 18. juni 2010

Kender du typen?

Sådan står der om Per Nørgård lige her:
Kunsten er et hjørne af livet uden vindere og tabere. Det er derfor ikke et markedsråb hvis man betragter Per Nørgård som den betydeligste danske komponistpersonlighed efter Carl Nielsen. Hans foreløbige livsværk, der i originalitet og omfang savner sidestykke i nyere nordisk musik, er hovedvidne. Han har sat fingeraftryk overalt i det danske musikliv, som inspirator, formidler og kulturkritiker.Vor tids Carl Nielsen,- det er store ord. Per Nørgård har skrevet et værk til Århus Pigekor, og det skal ur-opføres på søndag i Skt. Pauls Kirke i Århus. Værket har tekst af en canadisk digter, og skal bruges i forbindelse med den store konkurrence, pigerne skal deltage i i Canada. Jeg har hørt fra pålidelig kilde, at pigerne er blevet udfordret til det yderste.
Per Nørgård kommer selv til koncerten. Hvis du skulle være blevet fristet, så er det kl. 19.30, og billetter kan købes ved indgangen (men jeg har nogen stykker liggende, hvis det skulle være....). Jeg kommer ihvertfald.

God fredag til dig.
( Sig det ikke til nogen, men jeg har vundet igen. Lige her! Undskyld)

4 kommentarer:

 1. Pøj pøj på søndag - det lyder virkelig spændende med en ur-opførelse! Håber du tager lidt billeder og viser os her :-)

  SvarSlet
 2. Per Nørgård, en komponist man ikke kommer udenom hvis man iteresserer sig for musik...håber alt går som det skal til ur-opførelsen på søndag...Så godt du havde vundet brød-konkurencen...dit heldige asen!

  SvarSlet
 3. Det var dog utroligt med dig og dit held ;o)
  Tillykke.

  Rigtig god held med søndagen.

  SvarSlet
 4. Høres flott ut, kos deg og lykke til med eksamen til mandag. En riktig god helg ønsker jeg deg.

  SvarSlet